A Wood-Mizer négyoldalas gyalu, csiszoló gépek áttekintése

2020. november 24.

A Wood-Mizer négyoldalas gyalu, csiszoló gépek áttekintése

A Wood-Mizer négyoldalas gyaluk, csiszolók széles választékát kínálja. Ez a cikk segít megérteni, hogy mi a különbség közöttük, és segít megalapozott vásárlási döntést hozni.

A Wood-Mizer legkisebb és legolcsóbb négyoldalas gyalu, csiszoló kétféle változatban kapható - az egyik az MP260ECO, a másik pedig az MP260PRO.Az MP260ECO egy alap négyoldalas gyalu, csiszoló, az MP260PRO pro pedig 3 fő frissítést tartalmaz:

1.    Nagy vágóablakot a vágási folyamat egyszerű nyomon követéséhez.
2.    A változó 2-12 m/perc behordási sebesség hozzájárul a termelés hatékonyságához és a jobb felületkezeléshez nagy keményfa felületek esetében.
3.    A felső vízszintes vágót egy nagyobb, 4 kW-os motor hajt meg, amely egyenletesebb felületet biztosít nagyobb behordási sebesség mellett.

Két nagyobb méretű és nagyobb kapacitású négyoldalas gyalu, csiszoló áll rendelkezésre a nagyobb kapacitású és gyorsabb faanyag gyaluláshoz és csiszoláshoz - az MP360 és az MP365.Az MP360 az MP260-hoz képest 3 fő frissítést tartalmaz:

1.    Nagyobb anyagátbocsátási kapacitás.
2.    Nagyobb anyagkapacitás, erősebb és sokoldalúbb kialakítás.
3.    Lehetővé teszi a gép egyszerűbb és gyorsabb beállítását.

Az MP365 egy egyedi, 5 fejes, négyoldalas gyalu, csiszoló, amelyet 5 különálló motor hajt meg. Az egyedi kialakítás további vágást és másodlagos megmunkálást tesz lehetővé az ötödik tengellyel. Ez lehetővé teszi a nagyobb behordási sebességet, 3000, 6000, 9000 vagy 14000 fordulat/perc sebességet igénylő vágószerszámok használatával exkluzív díszlécek készítéséhez egy menetben.
Könnyen cserélhető kések

Minden Wood-Mizer gyalu, csiszoló esetében nagyon könnyű kést cserélni minden vágófejben. A kések számától függően a profilváltás mindössze 10-20 percet vesz igénybe. Egyszerűen nyissa ki a felső fedelet, hogy mind a négy vágófejhez könnyen hozzáférhessen.•    A Wood-Mizer MP365 gyalu, csiszoló ötödik motorja univerzális tengellyel rendelkezik, így ötfejű, négyoldalas gyalu, csiszolóról beszélünk. Az ötödik tengely közvetlenül a kihordó asztal előtt helyezkedik el, és 270 fokig megdönthető. Az ötödik tengely is könnyen hozzáférhető a különálló fedél miatt.•    Minden oldalsó vágókés rögzítő furatokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a kések minden alkalommal ugyanazon a helyen történő elhelyezését az egyenletes csiszolás érdekében.A vágófejek magasságát alátétekkel és hézagolókkal lehet beállítani. A Wood-Mizer HM (karbid hegyű) és HSS acélból készült gyaluló kések széles választékát kínálja. Rétegelt lemezhez, HDF-hez, MDF-hez és más gyártott fatermékekhez javasoljuk a HM kések használatát. A HSS késeket puhafa és keményfa  gyalulásához és csiszolásához javasoljuk.  Vásárláskor az összes négyoldalas gyalu, csiszoló két HSS gyalu késsel van felszerelve minden vágófejben. A Wood-Mizer kereskedőktől egyedi kialakítású profilkések is rendelhetők.


Behordó görgők


Több behordó görgő nyomja le a deszkát, és mozgatja keresztül a gépen. Még ha a deszka kissé meg is van hajolva, a behordó görgők laposan tartják, így a végétől a végéig egyenletes profilt kap. Az első négy henger hornyolt acélból készül, az utolsó pedig (az MP365 esetében az utolsó 3 görgő) poliuretán bevonattal rendelkezik, így a kész profil nem sérül meg. Az acél görgők helyett opcionálisan poliuretán bevonatú behordó görgők is rendelhetők, ha drágább faanyaggal dolgozik.
Változtatható behordási sebesség

A változó sebességű behordó rendszert külön motor hajtja mag.A bolygókerekes meghajtás lehetővé teszi az energia hatékony továbbítását a behordó görgőkhöz. A hajtómű olajellenőrző üveggel rendelkezik, amelyen keresztül az olajszint megfigyelhető a könnyű karbantartás érdekében. Behordási sebességek:

•    Az MP260ECO beállított értéke 5 m/perc
•    Az MP260 2-12 m/perc tartományban állítható be
•    Az MP360 3-15 m/perc tartományban állítható be
•    Az MP365 3-15 m/perc tartományban állítható be

A motor a gyalu, csiszoló gépre úgy van felszerelve, hogy enyhén leng, miközben a behordó rendszer be van kapcsolva, vagy megfog egy deszkát, hogy kiküszöbölje az esetleges sérüléseket és az esetleges további rezgést.


A vágási magasság beállítása

A vágási magasság könnyen beállítható a kézi forgattyúval, amely 4 menetes rudat forgat meg:

•    a gyalu, csiszoló teteje, amely megváltoztatja a felső, vízszintes maró helyzetét az MP360 és MP365 gépeken. Mindkét modell továbbfejlesztett menetes rudakkal rendelkezik, összehasonlítva az MP260 modellekkel.
•    Az öntöttvas asztal alsó, vízszintes vágóval és oldalsó vágókkal van felszerelve az MP260ECO és MP260 gépeken.Az MP260ECO és MP260 gépeken az alsó vízszintes maró az öntöttvas asztalhoz van rögzítve. Az alsó maró vágási mélységét az öntöttvas gyaluasztalon elhelyezett beállító acéllemezek hozzáadásával vagy eltávolításával lehet beállítani az alsó maró előtt (max. vastagság 4 mm).Minden gyalugéphez különféle vastagságú fémlemezek tartoznak, amelyek könnyen ki lehet cserélni. Az MP360 és MP365 gépeken az alsó vízszintes maró a gép kikapcsolása nélkül állítható be egy karral, amely beállítja a behordó asztal magasságát (max. vastagság 8 mm).Mindkét vízszintes maró felszerelhető gyaluló és/vagy formázó késekkel. A Wood-Mizer termékcsalád összes gyalugépe alátéteket és távtartókat használ az oldalvágók magasságának beállításához.
Kemény munkára tervezett felépítés

A Wood-Mizer gyalu, csiszoló gépek acél és öntöttvas kombinációjával készülnek. Az öntöttvas részek nagy rezgéscsillapítást, tartósságot, tapadás gátló képességet és deformációval szembeni ellenállást biztosítanak. CNC vágóval az öntöttvas blokkot a kívánt méretre munkáljuk meg, hogy tökéletesen sík felületet kapjunk. Az öntöttvas asztalok gyalulására és csiszolására használatos (a gyalu/csiszoló belsejében a vágófejek között).Opcióként elérhető öntöttvas felületi kenőanyag, amely megvédi a felületet a korróziótól és csökkenti az anyag súrlódását. A gyalu, csiszoló gépek acél alkatrészei korrózióállóak és nagyon tartósak. Az acél szilárdság/súly aránya nagyon magas.

•    Az MP260ECO és az MP260 opcionálisan 4 kerékkel is felszerelhető, ami könnyedén hordozhatóvá teszi ezeket a gépeket.•    Az MP360 és MP365 konstrukció lehetővé teszi, hogy targoncával könnyen fel lehessen a gépeket emelni és mozgathatók legyenek.
Vágófejek

Vágófej mindkét oldalon

•    Az MP260ECO és MP260 gépek esetében a vágófej átmérője 90 mm, magassága pedig 100 mm•    Az MP360 és MP365 gépek esetében a vágófej átmérője 90 mm, magassága pedig 120 mm
•    Az MP365 ötödik univerzális tengelye 90 mm átmérőjű és 100 mm magasságú, opcionálisan más vágószerszám is felszerelhető a tengelyreA vágófejeket úgy lehet kivenni, hogy a standard 30 mm-es tengely tetején kioldjuk a rögzítő anyát. Sok ügyfelünk úgy dönt, hogy extra oldalsó vágófejeket vásárol, hogy az egyik profilról a másikra történő váltás gyorsabb legyen. Különböző magasságú és konfigurációjú oldalsó vágófejek is kaphatók opcionálisan (2, 3 vagy 4 késsel, 40 mm, 90 mm vagy 120 mm magassággal).•    10 mm-rel hosszabb késeket is felszerelhet az oldalsó vágóra.
-    50 mm-es kések 40 mm-es vágófejen
-    100 mm-es kések 90 mm-es vágófejen
-    130 mm-es kések 120 mm-es vágófejen

Minden egyes vágófejet egy-egy 3 kW-os motor hajt meg.
•    Az MP360-ra és az MP365-re opcionálisan felszerelhető egy 4 kW-os motor az oldalsó vágókhoz

A bal oldali vágó mozgatható, a pozícióját forgattyúval lehet beállítani
•    Az MP260ECO és MP260 relatív skálával van felszerelve a forgattyún a könnyebb pozicionálás érdekében
•    Az MP360 és MP365 mechanikus számlálóval rendelkezik, amely megmutatja annak pontos helyzetét

A jobb oldali vágó:
•    Az MP260ECO és MP260 gépeknél a jobb oldali vágó a helyén van rögzítve, és a vágást a kerítés elmozdításával lehet beállítani•    Az MP360-ban és az MP365-ben ez egy forgattyúval állítható be, és a gép működése közben is mozgathatóAz MP365 ötödik univerzális tengelye akár 270 fokban is megdönthető, és minden oldalról elérheti az anyagot.

Felső horizontális vágó

•    A felső vágó átmérője az MP260ECO és MP260 gépek esetében 72 mm, szélessége pedig 410 mm
•    A felső vágó átmérője az MP360 és MP365 gépek esetében 88 mm, szélessége pedig 510 mmAlsó horizontális vágó

•    Az alsó vágó átmérője az MP260ECO és MP260 gépek esetében 72 mm, szélessége pedig 300 mm
•    Az alsó vágó átmérője az MP360 és MP365 gépek esetében 72 mm, szélessége pedig 410 mm•    Mindkét vízszintes vágó felszerelhető gyalu és/vagy csiszoló késekkel, amelyeket peremek/ékek tartanak a helyükön.
•    Ha egy időben szereli fel a gyaluló és csiszoló késeket a vízszintes vágókra, akkor  
-    az MP260ECO, az MP260 és az MP360 6 fejes gyaluló/csiszoló kapacitással rendelkezik,
-    az MP 365 pedig 7 fejes kapacitással.

Alapkivitelben 4 késes vízszintes vágókkal és 2 késes oldalsó vágókkal van felszerelve a gép.


Több elszívási pont

A négyoldalas gyalu, csiszoló gépnek 4 porelszívó pontja van (az MP365 5 porelszívó ponttal rendelkezik), amelyek mindegyike a vágófejek közelében található, hogy megakadályozzák a forgácsok felgyülemlését a gépben. A kiváló porelszívás lehetővé teszi a jó vágást - a faforgács nem halmozódik fel a vágófejek körül és a behordó görgőkön. A Wood-Mizer porelszívó rendszerek széles választékát kínálja - a tömlőktől a forgácscsatlakozásokig és az elszívókig.
Nagyméretű megfigyelő ablak


Lehetővé teszi a teljes vágási folyamat felügyeletét a nyers fától a kész termékekig.

•    Az MP260ECO felső burkolatán nincs megfigyelő ablak

Ez különösen akkor hasznos, amikor új gyalulási profilra vált. Az MP365 ötfejű gyalu, csiszoló gép két áttekintő ablakkal rendelkezik, az egyik a gép fő része felett, a másik pedig a hosszabbítón található, ahol az ötödik univerzális tengely kapott helyet.
Központosított vezérlőpanel

Lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy külön-külön indítsa el/állítsa le a vágó és behordó motorokat. Ez a sokoldalúság segít csökkenteni az áramfogyasztást és a karbantartási költségeket azáltal, hogy a motorokat külön külön is használni lehet.

•    Az MP360 rendelkezik egy extra gombbal a porelszívó rendszer csatlakoztatásához a könnyebb használat érdekébenA vezérlőpanelen van egy vészleállító gomb is.

A felső vízszintes vágófejet egy külön 4 kW-os motor hajtja meg (3 kW-os motor az MP260ECO-ban), az alsót pedig egy 3 kW-os motor hajtja.


Nagy áteresztőképesség a költségek töredékéért

Ha a projektek túlméretezett faanyagok gyalulását, csiszolását kívánják meg, akkor az áteresztőképesség megnövelhető azáltal, hogy csak a felső vagy csak az alsó vágófejet használja. A Wood Mizer gyalu, csiszoló gépek sorozata kis mérettel, és nagy gyalulási és csiszolási képességgel lett megtervezve, és a gépek könnyen megtalálják a helyüket a barkács műhelyektől kezdve a nagy gyártó telephelyekig.


 

 

MP260 ECO

MP260

MP360

MP365

tengelyek / vágófejek száma

4

4

4

5

4 oldalas gyalulási kapacitás

Max szélesség

260 mm

 260 mm

360 mm

360 mm

Max magasság

100 mm

 100 mm

160 mm 

160 mm

Kétoldalas gyalulási kapacitás (az alsó vágófej korlátozza)

Max szélesség

300 mm

 300 mm

410 mm

410 mm

Max magasság

220 mm

220 mm

220 mm

220 mm

Egyoldalas gyalulási és vékonyítási képesség (a felső vágófej késeinek hossza)

Max szélesség

410 mm

410 mm

510 mm

510 mm

Max magasság

220 mm

220 mm

220 mm

220 mm

Állítható szög

 

 

 

270 fok

Összes energiafogyasztás

12.2 kW

13.2 kW

16.25 kW

19.25 kW

Oldalsó vágófejek

3 kW

3 kW

3 kW (4 kW opció)

3 kW (4 kW opció)

Oldalsó tengely alapkivitel (átmérő)

30 mm

30 mm

30 mm

30 mm

Oldalsó tengely hossza

100 mm

100 mm

130 mm

130 mm

Felső horizontális vágó

3 kW

4 kW

5.5 kW

5.5 kW

A felső vágófej átmérője

72 mm

72 mm

88 mm

88 mm

A felső vágófej szélessége

410 mm

410 mm

510 mm

510 mm

Alsó horizontális vágó

3 kW

3 kW

4 kW

4 kW

Az alsó vágófej átmérője

72 mm

72 mm

72 mm

72 mm

Az alsó vágófej szélessége

300 mm

300 mm

410 mm

410 mm

Ötödik vágófej

 

 

 

3 kW

Vágófej fordulatszáma

6000 (oldalsó vágó)

6000 (oldalsó vágó)

6000 (oldalsó vágó)

6000 (5. vágó 3000, 6000, 9000, opcionálisan 14000, az MF130-hoz hasonlóan ehhez is speciális hajtóművet kell rendelni a géppel együtt)

Súly

350

350

675

925

Behordási sebesség

5 m/min

2-12 m/min

3-15 m/min

3-15 m/min

Felső csiszoló max teljesítménye

8 mm

8 mm

8 mm

8 mm

Alsó csiszoló max teljesítménye

4 mm

4 mm

8 mm

8 mm

 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x
Newsletter

Ha tetszett Önnek ez a cikk, ne maradjon le a következő cikkekről sem! Iratkozzon fel a havi értesítőnkre és a cikkeinkre, amelyet a postafiókjába kézbesítünk.

Feliratkozás